Tuesday, January 28, 2025 - 23:35 pm CET
Email Email | Print Print | rss RSS | comments icon Comment |   font decrease font increase

   


Email Email | Print Print

post divider

Zaterdag, 11 juni, 2011 | Door Crethi Plethi

Het opgeheven 'vingertje' van de Turkse premier Erdogan richting Nederland.

 

Islamist Erdogan maakt zich zorgen over ‘Radicalisering’ in Nederland

Verschillende media in Nederland berichten over de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan die zich zorgen schijnt te maken over de ‘radicalisering’ van de Nederlandse politiek.

Erdogan zegt dat vandaag in het NRC Handelsblad en het NOS journaal. Hij heeft vooral grote moeite met de gedoogsteun van de PVV voor het huidige kabinet van VVD en CDA.

Hij zegt hierover:

“Ik kan me niet uitlaten over de interne aangelegenheden van Nederland. Dat zou niet goed zijn. Maar in de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. De juiste weg is de middenweg. Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land. Zoals u weet zit onze partij in het midden van de politiek. Wij zitten niet links niet rechts. We staan ver weg van uitersten. We staan ver weg van radicalen. We werken alleen met degenen die dicht bij iedereen staan.”

De Turkse AKP-regering maakt zich zorgen over de ‘PVV passages’ in het regeerakkoord die gevolgen hebben voor Turken. Hier heeft de Turkse regering wel vaker last van. Zo eiste de Turkse premier Erdogan tijdens zijn bezoek aan Duitsland in 2008 meer Duits onderwijs in het Turks. Merkel kwam hem hierin tegemoet door tijdens haar bezoek aan Turkije in 2010 op te merken dat “er al Duits onderwijs in het Turks aangeboden wordt in Duitsland en het niet zal tegenwerken als dit uitgebreid wordt.” Amper een half jaar later (oktober 2010) moest ze erkennen dat de Duitse pogingen voor integratie en het ‘multiculturalistische ideaal’ totaal mislukt waren.

Wilders heeft zo zijn eigen gedachten over Erdogan en als het aan de PVV ligt kan Turkije een toetreding tot de Europese Unie wel op de buik schrijven. In een reactie op Erdogans opmerkingen laat Wilders weten:

“Erdogan is een gevaarlijke islamist van het ergste soort. Als hij de verkiezingen wint, neemt Turkije definitief afscheid van Europa. Wat ons betreft komen ze sowieso nooit bij de EU, maar met hem worden normale relaties ook gecompliceerder. Een gevaarlijke man dus die zelf een islamitische radicaal is.”

SP-kamerlid Sadet Karabulut laat in een reactie via Twitter weten:

“De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over radicalisering in de Nederlandse politiek. Ik maak mij zorgen om de radicale politiek van Erdogan. Journalisten die in het gevang belanden. Minderheden die onder druk worden gezet.”

Wat dat betreft ziet Sadet Karabulut het goed. Deze zo geroemde moderne islamist heeft de politiek van verzoening tussen Turkije en Armenië en het toekennen van rechten voor de eigen Koerdische minderheid eigenhandig weer de nek omgedraaid. Voor de verkiezingen van 12 juni is de Koerdische minderheid opnieuw buitenspel gezet door de op macht beluste Erdogan.

Feit is in ieder geval dat de politieke partij van Erdogan, het islamistische AK Partij, de Turkse samenleving in toenemende mate islamiseert en zich openlijk vijandig opstelt tegenover de democratische waarden van de Westerse samenleving. En morgen vinden in dit land misschien wel de belangrijkste verkiezingen plaats in de moderne historie van Turkije. Want het is zeker dat Erdogans AK-Partij voor de derde keer op rij als overwinnaar uit de stembus zal komen, maar de vraag is nog of dit met een parlementaire meerderheid zal geschieden. Lukt dit, dan zal Erdogan de grondwet kunnen gaan herschrijven en Turkije definitief willen omvormen tot een anti-Westerse en anti-democratische islamistische staat. Erdogan is dan ook van plan om het politieke systeem in Turkije om te vormen tot een presidentieel systeem en zich zelf voor twee termijnen van vijf jaar presidentiële macht te geven. Zo gek heeft Wilders dat dus nog niet gezien.

Het is al langer bekend dat Erdogan een fanatiek pleitbezorger is van de ‘islamistische idealen’ (en tevens een opgewonden standje) en persoonlijke vendetta’s uitvecht met behulp (misbruik) van de (door partijgenoten overgenomen) wettelijke macht en politieke instituties. Het feit dat hij zich zorgen maakt over Nederland laat wel zien hoe verblind en arrogant deze zelfingenomen ‘islamist’ is geworden.

Volgens een onderzoek door het International Press Institute zitten er meer journalisten in Turkije in de gevangenis dan waar ook ter wereld. Zelfs China en Iran volgen Turkije pas op de 2e en 3e plaats. Dit zogenaamde moderne democratische Turkije, die volgens Erdogan niet samenwerkt met ‘radicalen’ en politiek in het midden staat, is niet in staat om de persvrijheid te garanderen en in toenemende mate kritiek op de regering ‘beloont’ met een enkeltje gevangenis.

Dit Turkije, wat als model wordt gezien voor Tunesië, Egypte en Libië na de Arabische opstanden, is in januari 2011 door de European Court of Human Rights (ECtHR), het hoogste Europese orgaan voor mensenrechtenschendingen in Europa, uitgeroepen tot veruit de grootste overtreder van de mensenrechten van alle 47 landen die het Europese handvest voor Mensenrechten hebben ondertekend.

En Erdogan maakt zich zorgen over Nederland. Het komt bij mij meer over als invloed willen uitoefenen op ‘Turkse belangen’ in een Westers democratisch land.


3 Comments to “Islamist Erdogan maakt zich zorgen over ‘Radicalisering’ in Nederland”

  1. Islamist #Erdogan maakt zich zorgen over ‘Radicalisering’ in #Nederland | #Netherlands #Wilders #Turkije #PVV http://j.mp/jgY4Qg

  2. avatar Elisabeth says:

    Islamist #Erdogan maakt zich zorgen over ‘Radicalisering’ in #Nederland | #Netherlands #Wilders #Turkije #PVV http://j.mp/jgY4Qg

  3. avatar Toon Respect says:

    PVV Nieuws Islamist Erdogan maakt zich zorgen over 'Radicalisering' in …: De Turkse AKP-r… http://bit.ly/kv1WYE http://bit.ly/gV8x1X


avatar

Quotes and Sayings

About the Region, Islam and cultural totalitarianism...

    The chief reason warfare is still with us is neither a secret death-wish of the human species, nor an irrepressible instinct of aggression, nor, finally and more plausibly, the serious economic and social dangers inherent in disarmament, but the simple fact that no substitute for this final arbiter in international affairs has yet appeared on the political scene.

    — Hannah Arendt, Crises of the Republic (1969)

Weather Forecast

Middle East region weather forecast...

CRETHIPLETHI.COM - ONLINE MAGAZINE COVERING the MIDDLE EAST, ISRAEL, the ARAB WORLD, SOUTHWEST ASIA and the ISLAMIC MAGHREB - since 2009